Mountains

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op.

Voor een optimaal resultaat van coaching maak ik altijd een voorstel met daarin de begeleiding die het beste past. De kosten van een traject variëren van € 100,- tot enkele duizenden euro’s (bij langdurige burn-out-, re-integratie- of outplacementtrajecten). Alle tarieven voor particulieren zijn inclusief btw., voor werkgevers excl. btw. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.
Ja, dat kan. Een klik tussen coach en coachee is essentieel voor een goed resultaat. De intake is telefonisch, live of via videobellen en duurt circa 30 minuten
Hoe vaak? Gemiddeld bevat een coachtraject 7 á 8 sessies van 1,5 uur met een doorlooptijd van 4-6 maanden. Waar? Mijn praktijk bevindt zich op de Morel 24 te Elst. De ingang van de praktijk is aan de rechter zijkant bij de parkeerplaats. Je kunt gratis parkeren voor de deur. Online coaching is ook een optie. Voor wandelcoaching zijn meerdere locaties mogelijk zoals de bossen van kasteel Doorwerth of Berg en Dal.
Als de "auto" stuk is adviseer ik therapie. Bij onderhoud is coaching de manier om verder te komen. Een ander verschil; therapie richt zich op het ontrafelen van gedrag in het verleden. Coaching richt zich op bewustwording van gedrag en kijkt naar wat dit betekent voor toekomstig werk.
Als coach help ik mensen inzicht te vinden in hun gedrag, overtuigingen, belemmeringen, drijfveren en talenten. Deze inzichten vertalen we naar concrete acties. We kunnen vaak veel meer dan we denken en wanneer we hier bewust van worden, opent dit veel nieuwe deuren. Door anders te kijken, ontstaat er ruimte voor nieuw perspectief naar jezelf, je leven en je loopbaan. Ieder persoon en situatie is uniek en daarom zet ik per persoon andere methodieken en analyses in om mee te werken, zoals; Koersonderzoek, methode Hoogendijk - Biografisch werken - Talentenpaspoort - WerkEnergieAnalyse - ACT (accepted commitment theory) - CSR (stress en burn-out coaching) - Geweldloze communicatie - Transactionele analyse - 360 graden feedback - Logische niveaus - Positieve psychologie - Voice Dialogue - Ixly - Jobport - Zakelijk tekenen
Een persoonlijk gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Een online gesprek gemiddeld 1 uur. Wandelcoaching: 1,5 uur - 2 uur.
Ik heb veel en goede ervaringen met diverse re-integratietrajecten, 1e Spoor en 2e Spoor. Wanneer een medewerker gedurende een 2e Spoor traject wordt beter gemeld en men besluit om uit elkaar te gaan, wordt een 2e Spoor-traject omgezet naar een outplacement.
Ik geef regelmatig een LinkedIn workshop. Na deze workshop weet je hoe LinkedIn werkt, je vergroot je zichtbaarheid en vindbaarheid. Je weet hoe je kunt netwerken en je hebt een duidelijk en uitnodigend LinkedIn profiel. Interesse? Neem contact op.
Trajecten op het gebied van stressbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en loopbaanontwikkeling worden vaak gefinancierd vanuit een opleidingsbudget of ontwikkelbudget vanuit de organisatie. Je kunt samen met je werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn om een traject te doorlopen met het oog op jouw loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. De kosten van loopbaancoaching kan je als particulier vaak aftrekken van de inkomstenbelasting. Het doel van de coaching moet dan liggen op het vlak van vergrote effectiviteit en ontwikkeling in werk en/of loopbaan. Training/workshops zijn veelal als scholingskosten of studiekosten aftrekbaar voor inkomstenbelasting. Voor meer informatie kijk op de site van de Belastingdienst. Als zzp-er kan je vaak de kosten voor coaching aftrekken van de inkomsten- en omzetbelasting. Het betreffen ondernemerskosten. Tip: Zie voor de voorwaarden de site van de belastingdienst of ga ten rade bij een boekhouder of accountant.