Mountains

blog

Ter inspiratie en overdenking

Graag neem ik je mee in interessante artikelen die mij inspireren of aan het denken zetten. Dit zijn zelfgeschreven blogs, interviews of artikelen over mijn werk en werkwijze.

afbeelding bij de blog

19 oktober 2020

NL Leert door, gratis loopbaantraject!

Denk jij ook wel eens na over loopbaanvragen? Neem de regie van je loopbaan in eigen hand met behulp van het gratis Ontwikkeladvies, een compacte vorm van loopbaancoaching

afbeelding bij de blog

03 september 2020

Jouw kracht! Hoe jij je voelt bepaal jezelf

Kleine gebeurtenissen kunnen soms een enorme invloed op je stemming hebben. Er komt niets uit je handen en je hebt moeite met concentreren op het werk wat voor je ligt. Dat is de ‘kracht’ van de negatieve emoties: ze geven je een pesthumeur. Echter dit is ook het mooie.. jij bent niet je gedachten, je bent. Het verhaal werkt ook andersom...

afbeelding bij de blog

06 juli 2020

Sta jij op de juiste plek?

Ieder element, met zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen zorgt op het juiste moment voor groei en bloei.

afbeelding bij de blog

11 juni 2020

Als je bevraagd wordt op je talent gaat de energie stromen

Interview met Vista Nova. Vista Nova is de post HBO Beroepsopleiding voor Loopbaanadviseurs. Ik ben hier Supervisor en Docent.

afbeelding bij de blog

28 april 2020

Uit de praktijk ...

Hoe maak jij je werk leuk(er)? Interview Vakblad LoopbaanVisie

afbeelding bij de blog

12 februari 2020

Talentenpaspoort

Een talentenonderzoek gaat veel dieper dan een competentie-onderzoek. De bouwstenen van je potentieel zijn je drijfveren, passies, nieuwsgierigheid en denkstijlen.

afbeelding bij de blog

02 december 2019

Denk in talent

Vind je het niet doodvermoeiend om naar de pijpen van anderen te dansen? Maar ja, je moet het wel blijven doen – want het brengt brood op de plank...

afbeelding bij de blog

16 september 2019

Stop met pleasen!

Heb je de neiging om mensen te pleasen en iedereen tevreden te houden? Prima natuurlijk, maar de kans is groot dat het ten koste gaat van je eigen plezier en groei. In dit artikel 5 verfrissende inzichten die helpen om hierin grenzen te stellen.

afbeelding bij de blog

10 juli 2019

Gun jezelf een loopbaancoach

Het is een financiële investering, het kost tijd en het kan flink confronterend zijn. Toch is coaching een van de beste investeringen die je in je in jezelf kunt doen.

afbeelding bij de blog

23 mei 2019

Terugkijken helpt om te weten wat je wilt

“Droombanen worden veel vaker gecreëerd dan gevonden” zegt Dick Bolles, auteur van het boek ‘Welke kleur heeft jouw parachute?’ “De meeste baan-zoekers falen dan ook niet door een gebrek aan informatie over de banenmarkt, maar door gebrek over zichzelf.”

afbeelding bij de blog

09 mei 2019

Werk-Energie-Analyse

Een kandidaat verteld... Ik wist niet precies wat ik had. Ik voelde me uitgeblust. Mijn hoofd stopte en de focus was weg. Waarschijnlijk een burn-out. En toch klopte er iets niet…