Mountains

Organisaties

Duurzame Inzetbaarheid

Medewerkers tot op hogere leeftijd gezond en vitaal kunnen laten doorwerken, dat is waar duurzame inzetbaarheid omdraait. Investeringen in gezondheid, opleiding, ontwikkeling en arbeidsverhoudingen bepalen de vitaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van de medewerkers.

Om te kunnen meebewegen met veranderingen hebben we behoefte aan veerkrachtige mensen; onafhankelijke individuen die weten hoe ze hun eigen talent en waarden het beste tot bloei kunnen laten komen, autonoom en binnen een team kunnen groeien. Professionals die werken aan vakmanschap en persoonlijk leiderschap. Organisaties werken graag met vitale, bevlogen en betrokken medewerkers, want zij maken het verschil.

Met mijn praktijk ondersteun ik medewerkers, leidinggevenden en teams om wendbaar op koers te blijven door meer saamhorig, resultaatgericht en constructief samen te werken. In het kader van duurzaam ontwikkelen help ik zo organisaties met de transitie naar een structuur waar meer beweging, bevlogenheid, ruimte en kracht in zit. Met een praktische, creatieve en interactieve aanpak, stimuleer ik om anders te kijken naar ruimte voor waardengericht werken, eigenaarschap, talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Vraagstukken

  • Mobiliteit: In-, door- en uitstroom.
  • Loopbaanvragen: Zit de werknemer nog op de juiste werkplek?
  • Functioneren: Wat is de oorzaak van het ziekteverzuim of stress? Wat is er nodig om goed te kunnen functioneren?
  • Ontwikkelen: Organisatie is volop in ontwikkeling. Werknemers willen zich verder ontwikkelen, maar welke functie of taken?

Samen werken aan minder werkdruk. Houben Loopbaan verhoogt de energie van mens en organisatie door advies, coaching en training waardoor de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid stijgen en het verzuim daalt.

Coaching

De individuele coachtrajecten zijn altijd maatwerk en zijn erop gericht om te verhelderen, te prikkelen, te leren en groeien in kader van het vergroten van werkplezier, persoonlijk leiderschap én het voorkomen van ziekteverzuim.

De coaching kan in verschillende vormen voor de organisatie worden ingezet zoals; outplacement, loopbaancoaching, persoonlijke coaching, stresspreventie & burn-out-interventie, re-integratie, 1e spoor en 2e spoor.

Training

Voor organisaties ontwikkel ik maatwerktrainingen en workshops op het gebied van mentale veerkracht, levensfase denken, talentontwikkeling, solliciteren, LinkedIn, etcetera. Leidinggevenden train ik in het herkennen van stress en talenten.

De trainingen kunnen op basis van individuele inschrijving of in teamverband worden georganiseerd. Samen met de opdrachtgever kijken we wat er nodig is om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de behoefte en kernwaarden van de organisatie.