Om optimaal resultaat van coaching te hebben maak ik altijd een voorstel met daarin de begeleiding die het beste past. Wil je meer inzicht in de kosten van een traject, training of workshop? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ontwikkeladvies 45+

Ben je 45 jaar of ouder en werk je tenminste 12 uur per week? Dan kom je in aanmerking voor gratis Ontwikkeladvies 45+.

Ontwikkeladvies 45+ is een subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De regeling is bedoeld voor mensen die zich goed willen voorbereiden op hun toekomst op de arbeidsmarkt. Wat ga jij doen tot aan je pensioen? Kom langs en maak een plan!

Je bent al even op weg in je leven en in je loopbaan en je vraagt je je af hoe het de komende jaren verder moet. Wat is de toekomst van je huidige baan? Hoe lang kan (of wil!) je je huidige functie nog blijven doen? Als je eigenlijk eens wat anders wil in je loopbaan, hoe ziet dat er dan uit? En kun je dat realiseren binnen je huidige baan, via een andere baan bij je huidige werkgever of misschien wel bij een hele nieuwe werkgever? Afhankelijk van de vraag kan ik je helpen bij het daadwerkelijk solliciteren (CV, brief en LinkedIn-profiel), mogelijkheden op de arbeidsmarkt of samen ontdekken we hoe jij je verder kan ontwikkelen in werk. Met andere woorden: “hoe maak je je werk leuk(er)?". Het 45+ ontwikkeladvies bestaat uit een WerkEnergieAnalyse en drie gesprekken van 1,5 uur met als resultaat en een praktisch actieplan waarmee je zelf weer verder kan.

Het ontwikkeladvies is gratis! En ik vraag de subsidie voor jou aan bij het Ministerie van SZW. Hier heb jij geen omkijken naar.

Zakelijke investering

Trajecten op het gebied van stressbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en loopbaanontwikkeling worden vaak gefinancierd vanuit een opleidingsbudget of ontwikkelbudget vanuit de organisatie. Je kunt samen met je werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn om een traject te doorlopen met het oog op jouw loopbaan- en competentieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Als zzp-er kan je kosten voor coaching aftrekken van de inkomsten- en omzetbelasting. Het betreffen ondernemerskosten. Voor meer informatie kijk op de site van de Belastingdienst.

Particuliere investering

De kosten van loopbaancoaching kan je als particulier aftrekken van de inkomstenbelasting. Het doel van de coaching moet dan liggen op het vlak van vergroten effectiviteit en ontwikkeling in werk en/of loopbaan. Training/workshop zijn veelal als scholingskosten of studiekosten aftrekbaar voor inkomstenbelasting. Voor meer informatie kijk op de site van de Belastingdienst.

Boekentips

Boek cover

Kun je een rups leren vliegen?
Jan Bommerez en Kees van Zijtveld
ISBN: 9789080515635

Boek cover

De creatiespriraal
Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid
Martinus Knoope
ISBN: 9789080467712